Een korte biografie van Khattab

Zijn naam is Samir Saleh Abdullah Al-Suwailem. In zijn jonge jeugd verlangde hij ernaar(zoals iedereen) om later een mooi huis te bezitten, een goede baan en een lieve vrouw. Hij wou zelfs in Amerika gaan studeren. Maar Allah Azza Wa Djal heeft een ander pad voor hem gekozen. De Jihaad begon in allerlei landen, en hij maaktte zich zorgen om de situatie van de Ummah.

Op zijn 17e(volgens sommigen 18e) vertrok hij naar Afghanistan om daar als Mujahied tegen de Russen te strijden. Hij leerde snel en was een slimme, sterke tactisch denkende strijder. Hij verloor daar zijn hand.

Na enkele jaren, toen de Russen verslagen waren, keerde hij zich terug naar huis in Saudie. Niet kort erna snelde hij zich naar Uzbekistan en Tajikistan om daar Jihaad te voeren. In december 1994 kwam hij erachter dat een klein land, genaamd Tjetjenie, onder aanval stond van de Russen.
Hij ging erheen om de zaak te ondezoeken, zonder eigenlijk te verwachtten dat hij daadwerkelijk iets kon doen. Hij werd daar geinspireerd door een oude vrouw, die haar jas(het enige wat zij bezat) gaf aan de Mujahideen. Ze zei: “Wij willen zo graag dat de Russen weggaan, wij willen als Moslims leven…”

Daar streed Khattab tegen de Russen tot maart 2002, waar hij het martelaarschap kreeg Moge Allah het van hem accepteren.
Hij was er de leider van de Mujahideen. Hij is getrouwd met een Dagestaanse vrouw, en heeft 3 kinderen(volgens sommigen 2).

Hij heeft gestreden in Afghanistan, Dagestan, Tajikistan, Uzbekistan en Tjetjenie Moge Allaah het van hem accepteren.

In al die tijd hield hij altijd contact met zijn geliefde moeder, die hij ontiegelijk miste.
Ze zei altijd tegen hem: “O zoon, keer terug naar mij.”
Waarop hij zou antwoordden: “Geliefde moeder, de Ummah heeft ons meer nodig.”

Zijn vader verlangde eveneens naar hem, en mistte hem ontiegelijk.
Hij zou altijd tegen zijn broer zeggen(van Khattab): “Waarom praat je niet met hem, zodat hij naar ons terug komt?”
Na het bekijken van de video’s die Khattab hen stuurde, waarop te zien was hoe liefdevol te Mujahideen met elkaar omgingen zei hij dan: “Hij zou een ezel zijn als hij terug zou komen….”